torek, 15. marec 2011

Ovratnice za pse proti lajanju

Dejstvo je, da psi lajajo, saj se na ta način izražajo.
To počno, kadar so veseli, lačni, zaznajo nevarnost,
se dolgočasijo ali jih morda kaj muči.

Vendar najhuje je, če pes laja brez kakršnegakoli razloga in povrhu vsega počne to ponoči,
ko želimo mi in naši sosedje mirno spati.

V takšnih primerih želimo nadležen pasji lajež odpraviti in svojega ljubljenčka na preprost in human način naučiti, da tega takrat enostavno ne sme početi. Lajanja sicer ne odpravimo mi, temveč pametna ovratnica proti lajanju, ki na poseben in učinkovit način disciplinira vašega psa. Vsakič, ko zalaja, ga ta opozori in sčasoma nauči obvladovati svoj lajež.

VRSTE OVRATNIC

Ovratnica proti lajanju z razpršilom
Vgrajen ima mikrofon, ki ob zaznavi glasnega laježa in vratnih vibracij razprši tekočino, imenovano citronella, ki pa ni škodljiva za vašega psa. Tekočina se razprši le toliko, da pes to začuti in zavoha.



Ovratnica proti lajanju na pisk
Ob pasjem laježu odda visokofrekvenčni zvok, ki psa zamoti. Ima različne stopnje občutljivosti, ki jih lahko prilagodite posebej za vašega psa.


Psi dokaj hitro spoznajo, da delovanje ovratnice sproži njihovo lajanje. Če vaš pes nenadzorovano laja, lahko zgoraj omenjeni ovratnici, ki ne povzročata nikakršne škode, mirno uporabite.

Čeprav so nekateri skeptični in menijo, da gre tukaj za nečloveško ravnanje,
temu sploh ni tako. Ovratnica ni namenjena mučenju ali nepotrebni kontroli vašega psa, ampak gre tukaj za popolnoma humano obliko šolanja, ki jo priporočajo tudi največji strokovnjaki.

NE UPORABLJAJTE OVRATNIC NA ELEKTRIČNE IMPULZE!

Obstaja veliko drugih, boljših in psu varnejših alternativ. Električne ovratnice enostavno niso human način šolanja psa, saj nanj negativno vplivajo tako fizično kot tudi psihično. Poškodujejo lahko vratni del psa in povzročijo ožganine.
Zgodi se lahko, da se naprava pokvari in psa trese brez razloga,
po možnosti tako dolgo, dokler baterija ni prazna.

Nikakor ni pravi način, da psa kaznujemo z bolečino, saj s tem naredimo več škode, kot pa koristi. Posledica so lahko vedenjske motnje, pes postane plašen
in hkrati tudi agresiven, saj ga prestraši tudi najmanjša stvar, na katero pa se odzove z agresijo. To neprimerno kaznovanje lahko povzroči tudi depresijo.
Psi s takšno vzgojo postanejo imuni na vse in prav nobena stvar več ne pritegne njihove pozornosti, zato lahko traja precej časa, da si pridobijo ponovno zaupanje do človeka.

Predstavljajte si, da bi vam na vašem delovnem mestu vaš nadrejeni okoli vratu namestil takšno ovratnico in bi vsakič, ko ne bi bil z opravljanjem vašega dela zadovoljen, ovratnico sprožil, ta pa bi vas boleče stresla.

Ne bi bilo prijetno, kajne?

Preden sploh pomislite, da bi takšno ovratnico pritrdili na svojega psa,
predlagam ogled spodnje povezave.


Sedaj si lahko približno predstavljate, kaj prestaja pes s takšno ovratnico.

BREZPLAČNO TESTIRANJE OVRATNIC NAM JE OMOGOČILO PODJETJE MT SHOP!

Ovratnica proti lajanju na pisk
Ovratnica proti lajanju z razpršilom

1 komentar:

  1. Kje se lahko nabavi ovratnica proti lajanju na pisk za srednje velikega psa in kakšna je cena.

    OdgovoriIzbriši